Panzano in Chianti – İtalya Günleri 2022

Panzano in Chianti; İtalya’da, Toscana bölgesinde Greve in Chianti Komününe bağlı küçük bir köy. Floransa’ya 32 KM uzaklıkta. Yeşilliklerin arasında, bir tepenin üzerine kurulu çok eski zamanlardan kalma bir köy. Köydeki bir binanın üzerinde M.S. 432 yılında yapılmıştır tabelası gördük.

Köyün genel geçim kaynağı zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağı ve san giovese üzümlerinden yapılan Chianti Classico kırmızı şarapları. Tabi ki kırmızı dışında beyaz ve Roze şaraplar, ayrıca tatlı Vin Santo şarapları ve bir de üzümden yapılan Grappa adlı yüksek alkollü bir votkaları var. Bu saydığım ürünlerin tamamı geleneksel yöntemler kullanılan yerel çiftliklerde ve bünyelerindeki mahzenlerde yapılıyor.

Bu yıl da yine Ustam Dario Cecchini’ye destek olmak için 26 Mayıs 2022 itibariyle oradaydım. Ustam Dario Cecchini, sekiz nesildir kasap bir ailenin son temsilcisi ve 260 yıllık bir geleneği yürütüyor. Üç restoranı, bir kasap dükkanı ve iki et tesisinden oluşan bir işletmenin sahibi. Ben de burada et tesisinde kasap olarak çalışıyorum ve kasaplık dışındaki zamanlarda da restoranlarda garson olarak çalıştım.

Dario Ustamın Panzano köyünde üç farklı konsept restoranı var. Bunlardan bir tanesi tamamı ile ızgara etlerin servis edildiği Officina della Bistecca Restorano, bir diğeri haşlanmış etlerin servis edildiği Solociccia Restoranı ve üçüncüsü de burger ve ekmek arası lezzetlerin sunulduğu Panini Truck.